Jabłka do szarlotki

Ocena przepisu

Składniki

  • jabłka antonówki 2 kg
  • cukier 80 dag
  • woda 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i włożyć do rondla,zalać wodą. Wsypać cukier i smażyć bez przykrycia, często mieszając, gdy odparuje i zgęstnieje, gorącą masę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 30 minut w temperaturze 85 st.C, odstawić do wystudzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2039
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Jabłka do szarlotki

2010-02-25 17:06:56

Sa dobre.
!hela#

!hela

2009-07-19 19:53:18

dobrze jest tez dodać korę cynamony do prażenia jabłek, wtedy aromat cynamonowy przeniknie jabłka i będzie smaczniejsze :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.