Jabłecznik teściowej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, wylewamy na mąkę i pokruszoną margarynę, wyrabiamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 1/3 ciasta odkładamy na kruszonkę, resztę wałkujemy i układamy do blaszki.

Jabłka obieramy, ścieramy na tartce o dużych oczkach, mieszamy z kaszą manną i cynamonem, wykładamy na kruche ciast. Zalewamy na jabłka piana i ścieramy resztę ciasta na tartce o dużych oczkach.

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 25
Wyświetlenia: 508
Data dodania: 2011-04-10

Zdjęcia

Jabłecznik teściowej
LASER#

Dodane przez:

LASER

2011-04-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik teściowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.