Golonka pieczona w piwie

Ocena przepisu

Składniki

  • golonki 4 szt
  • marchew 4 szt
  • cebule 6 szt
  • listek laurowy 2 szt
  • pieprz czarny 5 ziaren
  • piwo 0,5 litra
  • olej 6 łyżek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Golonki oczyścić, włożyć do dużego garnka z gotującą się wodą z liśćmi laurowymi i ziarnami pieprzu, gotować 20 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st.C. Mięso wyjąć z garnka, natrzeć solą i pieprzem, umieścić w formie do pieczenia, polać olejem. Wstawić do piekarnika i piec 10 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 st.C. i piec godzinę, co jakiś czas polewając piwem i obracając. Około 20 minut przed końcem pieczenia dodać obrane i pokrojone warzywa. Podać z ziemniakami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 10962
Data dodania: 2009-03-18

Zdjęcia

Golonka pieczona w piwie
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-01-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Golonka pieczona w piwie

2010-02-11 21:02:02

Naprawdę pyszna

2010-02-09 00:31:10

Danie tłuste i dla mężczyzn.
!Azor#

!Azor

2009-06-29 14:48:34

Czosnek i czaber jest super i tez dodaje, ale mozna dodac tez majeranku
!Jena#

!Jena

2009-03-23 22:31:23

Bardzo smaczne polecam dodac jeszcze czosnku i czaber. Jest bardzo smaczne same w sobie, ale z tymi dodatkami smakuje mi lepiej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.