Gofry czereśniowo-truskawkowe

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

do przyozdobienia

  • jogurt truskawkowy 1 kubeczek
  • czereśnie 10 dag
  • truskawki 10 dag
  • cukier pude 2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Ubijamy jaja z cukrem, aż powstanie puszysta biała masa. Potem dolewamy mleko i roztopione mało, a gdy wszystkie składniki się połącza, wsypujemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą miksując cały czas. Aż powstanie gęste ciasto. Ciasto wlewać na rozgrzaną gofrownice i piec 5-8 min. Dekorować jogurtem i czereśniami oraz pokrojonymi truskawkami. Posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 14
Wyświetlenia: 415
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Gofry czereśniowo-truskawkowe
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gofry czereśniowo-truskawkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.