Galaretki kurczakowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żelatynę namocz w ok 100 ml zimnej wody. 5 szklanek wody zagotuj, dodaj kostki rosołowe, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki oraz pierś z kurczaka pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotuj do miękkości ok 20 minut. Warzywa i mięso wyjmij i ostudź a mięso pokrój na mniejsze kawałki. Bulion przecedź i rozpuść w nim żelatynę, dopraw pieprzem. W małych salaterkach układaj wszystkie składniki. Zalej galaretką i wstaw do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 450
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Galaretki kurczakowe
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretki kurczakowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.