Filety z kaczki w mocno cebulowym sosie
Składniki
- filety z kaczki pojedyńcze 4 sztuki
- cebula zwykła 2 sztuki
- cebula czerwona 2 sztuki
- cebula biała 2 sztuki
- czosnek 2 ząbki
- sól
- pieprz
- wegeta
- przyprawa kebab 1 łyżeczka
- masło 1 łyżka
- mąka 1 łyżka
- śmietana 2 łyżki
Sposób przyrządzenia
filety z kaczki pokroić w cienkie paseczki,oprószyć przyprawą kebab.masło rozgrzać na patelni,dodać pokrojony czosnek i mięso i podsmażyć.dodać pokrojone w kosteczkę cebule i podsmażyć.podlać wrzącą wodę tyle aby mięso było przykryte.doprawić solą.pieprzem,wegetą,przykryć i dusić aż cebula się rozgotuje.zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.sos ma mieć lekko słodkawy smak.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty