Faworki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mąki dodajemy żółtka, spirytus, sól i śmietanę. Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wykrawamy z niego prostokąty. W każdym robimy szparkę i przewlekamy przez nią koniec ciasta. Smażymy na jasnozłoty kolor w rozgrzanym tłuszczu. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 809
Data dodania: 2010-10-27

Zdjęcia

Faworki
monika4#

Dodane przez:

monika4

2011-02-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.