Fasola z kaszą

Ocena przepisu

Opis

Pyszna i pożywna.

Składniki

Sposób przyrządzenia

W dużym garnku zagotowuje 2 litry wody, wrzucam do niego mięso i gotuję, aż będzie miękkie.
Wyjmuję mięso, a do wywaru przekładam fasolę, która gotuje 10 min. Następnie wrzucam kaszę i gotuję około 20 minut. Doprawiam solą i pieprzem. Pokrojona w kostkę słonie smażę na zloty kolor, później dokładam cebule i całość przekładam do fasoli. Na koniec dokładam mięso i całość mieszam.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1746
!arachidowa

!arachidowa

Data dodania: 2009-07-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Fasola z kaszą

2010-02-24 21:49:33

Tej potrawy jeszcze nie jadłam.

2010-02-23 15:40:09

Lubię fasola z kaszą

2010-02-04 13:00:12

Dość ciekawy przepis.
!olga#

!olga

2009-08-04 15:40:28

a peczak to co to za kasza? jeczmienna? gryczana?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.