Dżem śliwkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śliwki dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki i odstawiamy na kilka godzin, aż śliwki puszczą sok. W tym czasie słoiki wyparzamy. Gdy owoce puszczą sok, przekładamy je do dużego garnka i gotujemy około godziny ciągle mieszając ( śliwki bardzo łatwo się przypalają). Tę czynność z gotowaniem powtarzamy przez 3 dni. Gdy dżem już jest gesty, wtedy przekładamy go do słoików, dokładnie zamykamy i stawiamy do góry dnem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 698
Data dodania: 2010-03-14

Zdjęcia

Dżem śliwkowy
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem śliwkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.