Dżem agrestowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce umyć,oczyścić. 1/2 rozgnieść, zasypać cukrem, przykryć i zostawić na 40 minut, aż puści sok. Przełożyć do rondla o grubym dnie i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Do wrzącego musu włożyć pozostałe owoce i gotować na małym ogniu mieszając, żeby dżem się nie przypalił, zdjąć szumowiny. Gotowy dżem powinien być lśniący, gorący przełożyć do słoików, zamknąć i odstawić do ostudzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 4144
Data dodania: 2009-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem agrestowy

2010-02-25 16:59:55

Taki dżem jest znakomity.
!Sami#

!Sami

2009-05-06 10:08:51

Troche mi za malo tego cukru i dolozylam jeszcze i jest lepszy, nawet do herbaty polecam..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.