Dorsz z groszkiem zielonym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy mąką , solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Groszek odcedzamy i dusimy na 3 łyżkach masła. Doprawiamy sola i pieprzem. Wykładamy groszek do naczynia żaroodpornego wysmarowanego 1 łyżką masła, na nim układamy rybę. Zapiekamy w piekarniku 10 minut, temperatura 170 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1073
Data dodania: 2010-02-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Dorsz z groszkiem zielonym

!proszaca o lepsze komentarze :)#

!proszaca o lepsze komentarze :)

2010-09-08 16:07:57

hmmm a cos na temat smaku, ja tu mam bardzo wybrednego pana ktory zwykle gotuje. milo byloby mu zrobic cos nowego i szalenie smacznego. To ze Dorsz smaczny to wie kazdy, ale jak wiadomo wszystko co dobre w nieodpowiednej oprawie moze byc.. no coz.. zwracalne.

2010-02-23 19:00:49

dorsz to najlepsza ryba.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.