Domowy smalec

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce. Wrzucić do dużego rondla. Wlać szklankę wody. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Mięso opłukać pod bieżącą wodą i starannie osączyć. Usunąć żyły i błony. Pokroić w drobną kostkę, a następnie dodać do roztopionego tłuszczu. Smażyć przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Cebulę obrać, umyć, osączyć na bibule, drobno posiekać, dodać do naczynia z mięsem i tłuszczem. Gdy cebula nabierze złotawego koloru, garnek ze smalcem odstawić z rondla. Dodać pieprz, sól i zmiażdżone ząbki czosnku. Wymieszać i przelać do słoika. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 635
Data dodania: 2011-06-20

Zdjęcia

Domowy smalec
tulipan#

Dodane przez:

tulipan

2011-06-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowy smalec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.