Czerwony barszcz

Ocena przepisu

Opis

Idealny barszcz na Wigilię.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować na miękko pokrojone buraki, marchew, pietruszkę, cebulę z dodatkiem czosnku i przypraw- liścia, ziela, majeranku. Dodać 2 kostki rosołowe i łyżkę octu lub soku z cytryny dla zakwaszenia. Wlać do zupy kilka łyżek koncentratu buraczanego dla lepszego koloru. Przyprawić do smaku solą, pieprzem. Przecedzić zupę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1215
Data dodania: 2010-03-01

Zdjęcia

Czerwony barszcz
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-03-05
Barszcz.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czerwony barszcz

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.