Ciasto ucierane z brzoskwiniami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać i zmieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę stopić i wystudzić. Jajka ubijać z cukrem na puch, a następnie dodawać do nich powoli mąkę na zmianę z syropem z brzoskwiń. Przygotowaną masę połączyć z pokrojonymi drobno brzoskwiniami i przelać do formy włożonej pergaminem. Piec ok 45 minut w temp 165 stopni. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 851
Data dodania: 2011-07-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto ucierane z brzoskwiniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.