Ciasto Izydor z wiśniami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy mak, wiórka kokosowe, delikatnie mieszamy. Wykładamy ciasto na blaszkę, pieczemy 45 minut w 150 stopniach. W 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy budynie, resztę mleka gotujemy z żółtkami, dodajemy rozmieszane budynie, zagotowujemy, odstawiamy, studzimy. Na ostudzone ciasto wykładamy masę. Na masę wykładamy delicje. Spirytusem polewamy delicje i układamy na nie wiśnie. Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu, pozostawiamy do lekkiego zakrzepnięcia, polewamy ciasto.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 25
Wyświetlenia: 1313
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto Izydor z wiśniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.