Ciasto czekoladowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Margarynę rozpuścić w rondelku na małym ogniu, ostudzić. Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, odstawić.
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić z cukrem, na gładką masę. Następnie ciągle ubijając wlać kawę i margarynę, po czym stopniowo dodawać rozpuszczoną czekoladę. Na koniec wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą czekoladową.
Piekarnik rozgrzać do 160 st. C. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, rozprowadzić równomiernie. Piec ok. 40 min.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 342
Data dodania: 2012-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto czekoladowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.