Ciasteczka wiedeńskie

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 20 dag
  • miód 20 dag
  • jaja 5 szt
  • otarta skórka z cytryny
  • posiekane migdały 1 szkl

Sposób przyrządzenia

Miód wymieszać z jajami i skórką cytrynową. Stopniowo dosypywać mąkę, nie przerywając mieszania. Ciasto wyłożyć na blachę lekko posmarowaną tłuszczem, wyrównać nożem i posypać migdałami. Piec przez 30 min. W umiarkowanie gorącym piekarniku. Upieczone ciasto pociąć na 1-centymetrowe paski i zgiąć w kółka.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 448
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczka wiedeńskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.