Chłodnik z botwinki

Ocena przepisu

Składniki

  • pierś z indyka o,5 kg
  • marchew 1 szt
  • botwinka 2 pęczki
  • koperek 1 pęczek
  • szczypiorek 1 pęczek
  • ogórek konserwowy 2 szt
  • kefir 4 szklanki
  • jajka 3 szt
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka
  • sok z buraków 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Mięso i marchewkę ugotować i pokroić w kostkę. Botwinkę po oczyszczeniu pokroić i ugotować w małej ilości wody. Dodać sok z buraków, kwasek cytrynowy i ostudzić. Wlać kefir, dodać pokrojony szczypiorek i pietruszkę. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki i mięso z marchewką. Wszystko przyprawić i schłodzić w lodówce. Podać z jajkami gotowanymi na twardo.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 946
Data dodania: 2010-09-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chłodnik z botwinki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.