Buraczki Wandzi

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki myjemy, gotujemy w wodzie 20 minut, aż będą miękkie. Odlewamy, studzimy, obieramy. Obrane buraczki ścieramy na tartce o grubych oczkach. Do startych buraczków dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet do smaku, mieszamy. Odstawiamy na 2 godzinki do lodówki. Paprykę myjemy, czyścimy ze środka, kroimy drobno w kostkę, mieszamy z buraczkami. Zagotowujemy buraczki z papryką, gorące wkładamy do słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 180 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 898
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki Wandzi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.