Brukselka ze śliwkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać, wrzucić do osolonej wody i gotować ok. 20 min. Osaczyć i ostudzić i pokroić na cienkie plastry. Cebulę obrać i drobno posiekać sparzyć. Umyte i wydrylowane śliwki pokroić w paski. Jogurt połączyć z musztarda, doprawić do smaku sola, cukrem i pieprzem. Śliwki wymieszać z brukselką i cebulą. Polać sosem i delikatnie wymieszać. Schłodzić kilka minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 670
Data dodania: 2010-05-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Brukselka ze śliwkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.