Borowiackie placki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrane zetrzeć na tarce, wbić 3 całe jajka i dodać jedno białko. Do masy wsypać mąkę, doprawić solą i pieprzem. Twaróg rozgnieść widelcem i zmieszać z żółtkiem. Dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrzać dużo oleju. Z masy ziemniaczanej formować owalne placki. Smażyć z jednej strony. Po usmażeniu na placki nałożyć łyżką twaróg i zwinąć na pół jak kopertę. Jeszcze chwilę smażyć, podawać.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1708
Data dodania: 2008-12-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Borowiackie placki

2010-02-25 20:36:32

Lubię placki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.