Biszkopt oszczędny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia, żółtka utrzyj z 3/4 szklanki cukru, pod koniec ucierania dodawać do żółtek po łyżce wody. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru (1/4 szklanki). Ubitą pianę wyłożyć do żółtek, dodać mąkę, cukier waniliowy, skórkę cytrynową i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do posmarowanej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok40min w temp 200st c.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1043
Data dodania: 2010-12-30

Zdjęcia

Biszkopt oszczędny
monika4#

Dodane przez:

monika4

2011-02-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt oszczędny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.