Bigos mięsno - warzywny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kiełbasę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce. Ogórki pokroić w kostkę, nadmiar soku odcedzić na durszlaku.
Rozgrzać trochę oleju na patelni podsmażyć kiełbaskę, zdjąć do garnka. Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, zrumienić, po czym dorzucić pieczarki, wymieszać i podsmażyć, zdjąć do garnka. Na koniec podsmażyć ogórki i dodać do garnka.
Wszystkie składniki w garnku wymieszać. Następnie podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić ok. 15 min. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić kucharkiem, pieprzem i cukrem do smaku oraz skropić vegetą w płynie, zagotować.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 398
Data dodania: 2012-01-18

Zdjęcia

Bigos mięsno - warzywny
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bigos mięsno - warzywny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.