Bigos mięsno - warzywny
Składniki
Sposób przyrządzenia
Kiełbasę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce. Ogórki pokroić w kostkę, nadmiar soku odcedzić na durszlaku.
Rozgrzać trochę oleju na patelni podsmażyć kiełbaskę, zdjąć do garnka. Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, zrumienić, po czym dorzucić pieczarki, wymieszać i podsmażyć, zdjąć do garnka. Na koniec podsmażyć ogórki i dodać do garnka.
Wszystkie składniki w garnku wymieszać. Następnie podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić ok. 15 min. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić kucharkiem, pieprzem i cukrem do smaku oraz skropić vegetą w płynie, zagotować.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty