Bigos

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Świeżą kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, podlać wodą i wstawić do gotowania. Dodać pokrojoną w kawałki kiełbasę oraz liście laurowe i ziela angielskie.
Rozgrzać trochę oleju na patelni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na złoto, po czym przełożyć do garnka z kapustą.
Do osobnego garnka włożyć kiszoną kapustę, podlać wodą i wstawić do gotowania. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na patelni, po czym przełożyć do garnka z kiszoną kapustą.
Gdy obie kapusty podgotują się do miękkości, kapustę kiszoną przełożyć do garnka ze świeżą kapustą, skropić vegetą w płynie, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, podgotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Smacznego!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 484
Data dodania: 2012-02-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bigos

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.