Bezowe ślimaczki z owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka z czterech jaj ubić na sztywno pod koniec dodać cukier i cukier waniliowy. Z przygotowanej masy szprycować ciastka w kształcie ślimaków kolistymi ruchami tak aby środek był pusty na blachę natłuszczoną i wyłożona papierem. Piec w letnim piekarniku (ok. 110 stopni) do czasu aż ciastka będą zupełnie suche. Bezpośrednio przed podaniem środek ciastek wypełnić owocami ( poziomki, maliny lub inne) i udekorować bitą śmietaną wg uznania.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 805
Data dodania: 2010-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bezowe ślimaczki z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.