Babka kakowo-czekoladowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jaja rozbijamy, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z rozpuszczoną margaryną, czekoladą oraz cukrem pudrem. Ubijamy aż powstanie jednolita masa. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z solą na puszysta pianę, dodajemy do masy i ponownie mieszamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez godzinę. Po przygotowaniu polewamy polewą czekoladową.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 1 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 348
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka kakowo-czekoladowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.