Amerykańskie bułeczki Ani
Składniki
CIASTO
DO DEKORACJI
Sposób przyrządzenia
Masło utrzeć mikserem na pianę, stopniowo dosypywać cukier i jajka, a na koniec cukier waniliowy i szczyptę soli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko bezpośrednio do ucieranej masy. Dolać mleko, całość starannie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą dwóch łyżek formować z ciasta niewielkie kopczyki, układać na blasze. Ciastka układamy w sporych odstępach, inaczej zlepią się podczas pieczenia. Piec 15-20 minut w temp 170-190stc. Przełożyć na deskę kuchenną. Ostudzić. Cukier puder przesiać przez sitko, wlać sok z cytryny i 5-4 łyżeczek wody, utrzeć na gładką masę, dodać kakao, dokładnie wymieszać. Gdy bułeczki zupełnie ostygną, smarować ciemnym lukrem. Dekorować wybranymi słodyczami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty