Zupa serowo kalafiorowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalafior myjemy, dzielimy na małe różyczki, zalewamy ciepłym wywarem, gotujemy. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę, zdejmujemy z ognia dodajemy koncentrat, śmietanę, łączymy z wywarem, chwilę gotujemy. Ser żółty ścieramy, dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 538
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa serowo kalafiorowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.