Zielona zupa z groszku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym mlekiem, gotujemy, odcedzamy. Po ugotowaniu dynię miksujemy. Groszek zlewamy zimną wodą, dodajemy do wywaru, gotujemy do miękkości, łączymy z przetartą dynią, dodajemy śmietanę, sól, czosnek, bazylię i estragon do smaku, zagotowujemy, dodajemy żółtko, mieszamy, podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 542
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zielona zupa z groszku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.