Zasmażka jasna

Ocena przepisu

Opis

Podstawa sosów, gulaszy, leczo, niektórych zup.
Prosta, szybka i smaczna zasmażka.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bulion podgrzać.

Na patelni rozgrzać smalec. Do gorącego wrzucić mąkę - można przesiać, aby nie było grudek. I energicznie mieszać, aby się maka nie przypaliła.

Po 2 minutach wlewać porcjami bulion i mieszać, aby rozbić ewentualne grudki. Całość zagotować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2408
Data dodania: 2009-01-30

Zdjęcia

Zasmażka jasna
mordka#

Dodane przez:

mordka

2009-01-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zasmażka jasna

2010-02-25 19:17:25

Lubię różne sosy i polecam je.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.