Zapiekanka kalafiorowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalafior umyty podzielić na różyczki,odciąć długie różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Ziemniaki z kalafiorem blanszować 5 minut w osolonej wodzie, osączyć. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce masła, oprószyć mąką, wlać śmietanę i bulion, zagotować. Dodać posiekaną natkę.Doprawić solą i pieprzem i gałką. Formę dopieczenia wysmarować łyżką masła, warstwami ułożyć kalafior i ziemniaki, polać sosem, posypać serem i resztą masła pokrojoną w płatki. Zapiekać 30 minut na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3187
Data dodania: 2008-11-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka kalafiorowa

2010-02-24 23:10:09

Uwielbiam zapiekanki z różnymi nadzieniami.
!Beni#

!Beni

2009-03-01 17:55:13

A ja dodalam jeszcze szczypiorku drobno posiekanego i majeranku, jest super

2009-01-18 19:49:44

No i brakuje tu oregano lub ziola prowansalskie i od razu smak lepszy, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.