Tarta z czerwoną soczewicą

Ocena przepisu

Składniki

spód

farsz

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć nim dużą formę do tarty, schłodzić. Soczewicę opłukaną wsypać do garnka, zalać bulionem i gotować na średnim ogniu 30 minut, mieszając, aż wchłonie cały płyn. Papryki i cebulę oczyszczone pokroić w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem poddusić na oliwie. Warzywa wymieszać z soczewicą w dużej misce, połączyć z koncentratem pomidorowym, natką, drożdżami, serem, pieprzem cayenne oraz solą. Tak przygotowany farsz wyłożyć do foremki z ciastem, wstawić do piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 200 st.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 924
Data dodania: 2009-03-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Tarta z czerwoną soczewicą

2010-02-18 01:09:54

Bardzo lubię różne słodkie i nie słodkie tarte.
!Wiera#

!Wiera

2009-06-29 11:36:11

A ja dodalam jeszcze szczypiorek i bazylii drobniutko posiekane, polecam..
!Emi#

!Emi

2009-05-07 11:38:21

Bardzo smaczna i bogata w skladniki, ale mozna dodac jeszcze zmielony kminek tez dobrze smakuje...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.