Szarlotka

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

Sposób przyrządzenia

Siekamy masło z mąką, dodajemy jajka, cukier i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto i chłodzimy w zamrażalniku. Następnie wylepiamy dno i boki tortownicy.

Obrane jabłka kroimy w mała kostkę, dodajemy cynamon i cukier. Podgrzewamy w mikrofalowej (5 minut z przerwami na pełnej mocy) lub podsmażamy 20 minut, w razie potrzeby podlewając woda. Wykładamy masę jabłkową na ciasto , a na wierzch ścieramy pozostałą część. Pieczemy godzinę w 180 stopniach.

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Czas pieczenia: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 508
Data dodania: 2012-06-16

Zdjęcia

Szarlotka
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-21
Doskonale smakuje ze świeżo zmieloną kawą. Polecam!
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.