Sernik czarno biały

Ocena przepisu

Opis

Polecam!

Składniki

Ciasto

Masa serowa

Sposób przyrządzenia

Do garnuszka wkroić margarynę, wsypać cukier, kakao i wlać wodę. Podgrzać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się cukru, po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostudzenia.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do ostudzonej margaryny, zmiksować, po czym stopniowo wsypywać mąkę. Na koniec delikatnie wmieszać pianę z białek.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, równomiernie rozprowadzić.
Następnie oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do osobnej miski wkroić miękką margarynę, wsypać cukier i dodać żółtka, utrzeć na gładką masę. Następnie przełożyć biały ser, wymieszać. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia, ponownie zamieszać. Na koniec delikatnie wmieszać pianę z białek. Masę serową wylać na ciemne ciasto.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C. Piec 50 min.

Po ostudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 110 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 500
Data dodania: 2012-05-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik czarno biały

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.