Sałatka ziemniaczana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w osolonej wodzie w mundurkach. Ugotowane ziemniaki odcedzić, zalać zimna wodą i obrać. Cebule obrać i pokroić w krążki. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w cienkie plasterki. Bulion warzywny podgrzać i zalać nim pokrojone w plastry ziemniaki i pozostawić do ostudzenia. Po ostudzeniu odcedzić. Ser żółty (najlepiej emmentaler) pokroić w słupki. Wszystkie składniki wymieszać. Ocet przyprawić solą, pieprzem, cukrem i utrzeć z olejem. Powstałym sosem polać sałatkę, wymieszać i odstawić na 20 minut aby się przegryzła. Przed podaniem posypać natka z pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 395
Data dodania: 2012-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka ziemniaczana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.