Ryż z wątróbką

Ocena przepisu

Składniki

  • wątróbka drobiowa 1/2 kg
  • ryż 1 kg
  • wegeta 1 łyżeczka
  • przyprawa do zup 1 łyżka
  • papryka ostra szczypta
  • oliwa do smażenia
  • mąka 3 łyżki
  • cebula 1 sztuka

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w wodzie. Wątróbkę umyć, pokroić i obtoczyć w mące. Smażyć na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu z dwóch stron. W tym czasie cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i wrzucić do wątróbki. Chwilkę razem smażyć. Dodać ugotowany ryż, wegetę, przyprawę do zup w płynie, ostrą paprykę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 641
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Ryż z wątróbką
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Ryż z wątróbką
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z wątróbką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.