Roladki z serem żółtym

Ocena przepisu

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka 1 szt.
  • ser żółty 50 gr
  • pieprz i sól
  • jajo 1 szt.
  • bułka tarta do obtoczenia

Sposób przyrządzenia

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem, aby nie podziurawić mięsa.
Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na każdym plastrze mięsa rozłożyć po trochu sera żółtego, zwinąć w roladkę (dla ułatwienia można spiąć wykałaczką).
W głębokim talerzu roztrzepać jajo, maczać w nim roladki, po czym obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej na patelni, smażyć roladki na złoto z każdej strony.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 475
Data dodania: 2012-01-18

Zdjęcia

Roladki z serem żółtym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Roladki z serem żółtym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.