Racuszki z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko wlać do miski, dodać jajka, szczyptę soli, roztrzepać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem i sodką, w takiej ilości, aby ciasto przypominało konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dorzucić jabłka obrane i pokrojone w niedużą kostkę. Dobrze wymieszać. Nabierać łyżką masę, formując na patelni niewielkie placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem, udekorowane truskawkami.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 676
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Racuszki z jabłkami
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-30
Racuszki z jabłkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuszki z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.