Racuchy drożdżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozetrzeć ze 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukru. Dodać jedną łyżkę mąki, odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z resztą cukru, białka ubić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać resztę mąki i wyrabiać ciasto.

Smażyć na oleju. Posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 834
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuchy drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.