Pstrągi pieczone w sreberkach

Ocena przepisu

Składniki

dodatkowo

  • folia aluminiowa

Sposób przyrządzenia

Sprawione ryby dokładnie umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć ryby w środku i na zewnątrz. Odstawić w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Cytrynę wyszorować i krótko sparzyć we wrzątku. Potem pokroić w plasterki i te plasterki jeszcze na połówki.

W rybach zrobić z jednej strony po trzy głębokie nacięcia. W te nacięcia włożyć połówki cytryn, a koperek do brzuchów. Ryby ułożyć na foli aluminiowej, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Ryby zawinąć jak paczkę zostawiając u góry mały otwór.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. 30 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 601
Data dodania: 2012-01-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pstrągi pieczone w sreberkach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.