Polędwiczki w cieście francuskim

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyte natrzeć utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypać majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny. Mięso obsmażyć na tłuszczu ze wszystkich stron, dodać w trakcie smażenia jałowcówkę. Ciasto francuskie rozwinąć, na środek kłaść mięso i owinąć mięso ciastem. Zlepić brzegi, piec 35 minut w nagrzanym do 200 st.C piekarniku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2380
Data dodania: 2009-02-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Polędwiczki w cieście francuskim

2010-02-25 21:02:30

Danie ekskluzywne.

2009-02-25 12:07:33

Bardzo smaczne. Zamiast ginu mozna dodac troszke spirytusu lub wodki. Jest tez dobre, a tansze.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.