Pierożki z grzybkami

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 1 kg
  • sól 1 szczypta
  • woda letnia 1 szklanka
  • grzybki 1/2 kg
  • cebulka 1 szt

Sposób przyrządzenia

Grzybki obieramy, odgotowujemy w wodzie 8 minut i podsmażamy z pokrojona w kostkę cebulką. Mąkę zlewamy woda, dodajemy sól, wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy. Wycinamy trójkąciki i nadziewamy farszem, zaklejamy brzegi. Gotujemy w wodzie 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 903
Data dodania: 2010-02-04

Zdjęcia

Pierożki z grzybkami
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-04
Pierożki z grzybkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Pierożki z grzybkami

2010-03-02 10:36:48

Jak najbardziej, mniam ,mniam.Pycha są.

2010-02-25 20:59:50

Pierogi, to normalnie cudo. Polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.