Pierożki francuskie z twarożkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto francuskie rozwijamy, posypujemy cukrem pudrem a następnie wycinamy koła za pomocą szklanki. Na każdy kawałek cista nakładamy twarożek. Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, cynamon oraz śmietanę i razem dokładnie mieszamy. Ciasto zlepiamy jak pierożki i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min. w temp. 200'C, aż się ładnie zarumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 723
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Pierożki francuskie z twarożkiem
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierożki francuskie z twarożkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.