Pierogi z ziołami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę zagniatamy z jajkiem i z wodą, tak aby powstało zwarte ciasto. Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę. Następnie masło rozgrzewamy, dodajemy cebulę i smażymy ją na szklisto. Studzimy. Do sera dodajemy śmietanę, cebulę, żółtko i zioła. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Następnie z ciasta wycinamy koła najlepiej szklanką, nakładamy farsz i sklejamy pierogi. Gotujemy 3 minuty w posolonym wrzątku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 721
Data dodania: 2010-03-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z ziołami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.