Panna Cotta z mango i malinami
Składniki
- mleko 1 filiżanka
- śmietana gęsta 300 ml
- wanilia przekrojona na pół 1/2 laski
- cukier puder 1/3 filiżanki
- sok z malin z pestkami 1/3 filiżanki
- żelatyna 2 łyżeczki
- woda 2 łyżki
- mango 2 małe owoce
Sposób przyrządzenia
Zagrzej mleko, śmietanę, wanilię i cukier w średnim garnku, na niedużym ogniu. Przelej wszystko do dzbanka, wyjmij wanilię i wmieszaj sok malinowy. Odstaw do ostudzenia. Wsyp żelatynę na wodę w filiżance. Wstaw ja do garnka gotującej się wody i poczekaj, aż żelatyna się rozpuści. Lekko przestudź. Wlej do wcześniej przygotowanej mieszanki mleka i śmietany. Rozlej mieszankę do foremek, przykryj i wstaw do lodówki na 6 godzin lub do momentu kiedy zawartość foremek się zsiądzie. Oddziel mango od pestki, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż mango na talerzykach, wyjmij pannę cottę z foremek, połóż na mango i polej dodatkowo sosem malinowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty