Panna Cotta z mango i malinami

Ocena przepisu

Składniki

  • mleko 1 filiżanka
  • śmietana gęsta 300 ml
  • wanilia przekrojona na pół 1/2 laski
  • cukier puder 1/3 filiżanki
  • sok z malin z pestkami 1/3 filiżanki
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • woda 2 łyżki
  • mango 2 małe owoce

Sposób przyrządzenia

Zagrzej mleko, śmietanę, wanilię i cukier w średnim garnku, na niedużym ogniu. Przelej wszystko do dzbanka, wyjmij wanilię i wmieszaj sok malinowy. Odstaw do ostudzenia. Wsyp żelatynę na wodę w filiżance. Wstaw ja do garnka gotującej się wody i poczekaj, aż żelatyna się rozpuści. Lekko przestudź. Wlej do wcześniej przygotowanej mieszanki mleka i śmietany. Rozlej mieszankę do foremek, przykryj i wstaw do lodówki na 6 godzin lub do momentu kiedy zawartość foremek się zsiądzie. Oddziel mango od pestki, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż mango na talerzykach, wyjmij pannę cottę z foremek, połóż na mango i polej dodatkowo sosem malinowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 565
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Panna Cotta z mango i malinami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.