Omlet z owocami

Ocena przepisu

Składniki

  • jaja 2 szt
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • masło 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • płatki migdałowe 1 łyżeczka
  • owoce 1/2 szkl

Sposób przyrządzenia

Płatki migdałowe delikatnie rumienimy na suchej patelni. Owoce płuczemy i odsączamy. Jajka wybijamy na głęboki talerz, dodajemy śmietankę, sól i ubijamy widelcem, aż masa stanie się jednolita. Na dobrze rozgrzaną patelnie dodajemy masło. Gdy się zacznie lekko rumienić, wylewamy masę jajeczną i smażymy. Na usmażony omlet nakładamy owoce, składamy na połowę, zsuwamy na talerz, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi i od razu podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 547
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Omlet z owocami
ilonkowy#

Dodane przez:

ilonkowy

2011-04-30
omlet
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Omlet z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.