Ogórki w zalewie musztardowej

Ocena przepisu

Składniki

zalewa

przyprawy

Sposób przyrządzenia

Ogórki umyć, pokroić na "ósemki", lub zostawić w całości. Włożyć do słoików. Następnie do słoików włożyć przyprawy, do każdego słoika (małego) włożyć po 2-3 ziarna pieprzu i ziela i 5 ziarenek gorczycy, pokrojony ząbek czosnku, 1 liść laurowy i pokrojoną w plasterki marchewkę. Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać. Zimną zalewą zalać ogórki i pasteryzować 8-12 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 876
Data dodania: 2011-03-29

Zdjęcia

Ogórki w zalewie musztardowej
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-03-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki w zalewie musztardowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.