Morele w syropie waniliowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Morele umyć, skórkę naciąć na krzyż. Owoce zanurzyć w gorącej wodzie, po kilku minutach wyjąć i obrać. Każdą wypestkować, a połówki moreli ciasno ułożyć w słoikach. Z wody,wanilii i soku z cytryny ugotować syrop. Gorącym syropem zalać morele całkowicie. Słoik zamknąć, wstawić do garnka z gorącą wodą. Pasteryzować 20 minut od zagotowania się wody. Wyjąć słoik i postawić do góry dnem, ostudzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1074
Data dodania: 2009-01-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Morele w syropie waniliowym

2010-02-25 17:16:11

musi być dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.