Marynowane kalafiory

Ocena przepisu

Składniki

  • świeże kalafiory 4 szt
  • cukier 1 łyżka
  • ocet 3/4 szkl
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz naturalny 1 łyżeczka
  • cebula 3-4 szt
  • woda 4 szkl

Sposób przyrządzenia

Kalafior dzielimy na kawałki. Zalewamy je wodą z solą na 20 minut. Płuczemy i gotujemy na półmiękko. Przekładamy ostrożnie do słoików. Gotujemy po małej cebuli z cukrem na każdy słoik. doprawiamy solą, ziarnistym pieprzem i octem. Studzimy zalewę i zalewamy nią włożone do słoików kalafiory. Słoiki z zawartością gotujemy około 20 minut na niewielkim ogniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1405
Data dodania: 2010-10-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Marynowane kalafiory

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.