Makaron domowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do miski przesiać mąkę, dodać mleko i jajo, wyrobić ciasto. Blat oprószyć mąką, rozwałkować cienki placek, podsypując mąką pod spodem ciasta i na wierzchu - ciasto nie może się skleić po jego zwinięciu - zwinąć w rulon, po czym kroić w plastry. Gotować w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy.
Gotowy makaron podawać w/g uznania, np. do zupy

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 417
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Makaron domowy
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Makaron domowy

2012-03-03 14:32:02

najbardziej mi smakuje taki domowy makaron z rosołem :)))

2012-01-01 01:42:53

super

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.